Postzegelhandel  aan de Govert v. Wijnkade te Maassluis voorheen Sigarenzaak

Nadat we het café, het pand en de hele handel verkocht hadden moesten we ons bezinnen wat nu weer te gaan doen. M'n broer belde zijn oude werkgever op en kon de andere dag daar weer beginnen.
Nu had ik zelf sinds m'n 7e jaar postzegels gespaard. Weet nog goed dat ik net na de oorlog voor mijn verjaardag een pakketje postzegels had gekregen. De zegels plakte ik met Gluton in een schriftje. Later gebruikte ik van dat bruine platband.
Er was een gewezen sigarenzaakje te koop aan de Govert van Wijnkade ook in Maassluis en ben daar een postzegelhandel begonnen. Had net zoveel verstand van postzegels als een koe van middageten (Utrechts gezegde).

Recht tegenover de ingang van de winkel bevond zich de Haven en een brug en aan de andere kant was de spoorlijn met een spoorwegovergang. Een paar honderd meter verder was het Station van Maassluis met weer een overgang. Het pand was zeer gehorig en boven ons woonde een ander gezin.

Na precies 14 dagen had ik het gezien. Bellen rinkelen, bomen werden gesloten en de havenbrug ging open. Brug ging met een rot klap weer dicht, bomen open. Vervolgens hoorde je de bellen rinkelen van de overgang bij het station en 2 tellen later de bellen bij ons huis en dan kwam de trein met een hoop herrie voorbij. Weet niet wat de buren 's nacht aan het doen waren, maar het was dikwijls niet om aan te horen. De verhuisdozen stonden nog steeds ingepakt en dat bleef zo!!!

Iedere woensdag ging ik naar de postzegelmarkt in Rotterdam en heb daar een en ander geleerd. Er was eens een handelaar die schoenendozen vol met zegels verkocht. Hij deed ze echter half vol en zette ze daarna even op de warme kachel. De zegels begonnen dan te krullen en de doos was propvol.

Op een van m'n tripjes naar Rotterdam zag ik een pandje waar vroeger een slijterij gevestigd was. Pandje met bovenwoning was te koop. Na overleg met m'n broer hebben we dat toen maar gekocht. Hij werkte in de Graaf-Florisstraat en kon het aanlopen.
Ons winkeltje aan de Govert van Wijnkade hebben we verkocht aan een paar Turken. Weet niet wat ze daar uitgespookt hebben, maar later is er brand uitgebroken en geloof dat er nog mensen zijn omgekomen. Heb er ergens nog een krantenknipsel van maar kan het niet vinden.

Op naar Rotterdam